Hogyan segíthet egy weboldal növelni a bevételeidet?
Kezdő vállalkozóként fontos, hogy rengeteg időt és energiát fektess abba, hogy növeld céged bevételeit, hogy növekedni tudj a piacon. Ebben cikkben talált 5 tippet mi segít...

Wittner Balázs

Bevezetés:

Kezdő vállalkozóként fontos, hogy rengeteg időt és energiát fektess abba, hogy növeld céged bevételeit, hogy növekedni tudj a piacon. Azonban, ha ezeket az erőfeszítéseket csak hagyományos módszerekkel végzed, mint pl. hirdetésekben való részvétel vagy szórólapok terjesztése, akkor sajnálatos módon csak kevés sikerre számíthatsz. Azonban, ha képes vagy az online térben is megjelenni, növelni tudod nagy eséllyel a bevételeidet és ügyfélköröd számát egyaránt. Ebben a blogban megnézzük, hogyan segíthet egy weboldal növelni a bevételeidet.

1. Bővíti az általad elért piacot

A weboldalad révén olyanoknak is megjelenítheted az általad kínált szolgáltatásokat és termékeket, akik különben sosem jutnának el hozzád. Ha az általad elérni kívánt célcsoport nagy százaléka már jelen van online, akkor ésszerűnek tűnik, hogy te is nyitsz az online tér felé és egy olyan weboldalt hozzol létre, amely a lehető legjobb, vásárlóközpontú. Felhasználóbarát és gyors így akiknek a késsőbbiekben hirdetsz nagyobb valószínűséggel lesznek a vársálóid.

2. Jobban elérhetővé teszi cégedet

A weboldal lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy bármikor, bárhonnan elérjék cégedet és információt szerezzenek rólad és természetesen vásároljanak is tőled. Egyszerűen akkor is elérhetővagy, amikor nem vagy fizikailag jelen az irodádban. Ezáltal könnyebb számukra, hogy tőled rendejlen.

3. Lehetőséget ad a marketingre

Az online marketing kétségkívül az egyik legjobb módja, hogy új ügyfeleket szerezz és konvertálj. A weboldalad az egyik legjobb eszköz arra, hogy felhívják a figyelmet a márkádra. Az értékesítési és marketingtaktikák alkalmazása hagyományosabb térben mindig korlátozott lehetőséget nyújt, azonban az online térben korlátlan lehetőségeid lesznek.

4. Felhasználóbarát

Egy jó weboldal általában intuitív, könnyen érthető és könnyen navigálható. A felhasználóbarát weboldal megszólítja az ügyfeleket és növeli az esélyét annak, hogy vásároljanak, akár hosszú távon is. A weboldalad felépítése nagyon fontos, hiszen a megfelelő tervezés akkor is növelheti a konverzióidat, ha az általad kínált szolgáltatás vagy termék nagyon jó minőségű vagy, de az oldal rossz.

5. Költséghatékony

Számos offline marketing és reklám stratégia rendkívül költséges, azonban az online marketing és a weboldalak előnyös hatással lehetnek az üzletedre, töredékébe kerülnek a hagyományos marketingnek. Ha valamiért még nem látod a jelentőségét annak, hogy nagyobb hangsúlyt kellene fektetned a weboldaladra, mérlegelj, hogy egy online tárhely alig pár ezer forintjába kerül éves szinten, miközben számos potenciális ügyféllel találkozhatsz. Nyilván plusz költségként nem elhanyagolható megemlíteni magát a weboldalad szerkeztésének kivitelezését de természetesen ennek is vannak alterrnativái. Lehetőséged van magad kivitelezni magát a kreatív és szoftveres részét vagy megbízól egy webdesignert aki A-Z ig megcsinálja neked és vállalkozásodra szabja a weboldalt. 

Összegzés

Ha az általad kínált termékek és szolgáltatásokat szeretnéd egy úljabb lábon értékesíteni akkor egy weboldal tervezése elengedhetetlen. A weboldalad által elérheted azt az ügyfélkört, akik valószínűleg sosem hallottak volna erről a márkáról, ha az online térben nem jelennél meg. A jelen korban, ahol az online jelenlét nemcsak hasznos, hanem elengedhetetlen ahhoz, hogy a legjobb üzleti eredményeket érd el. Szóval, kezdj neki a tervezésnek, építsd fel/vagy bízz meg vele valakit az első weboldalad és várd az ügyfelek áradatát!

Fordulj hozzánk bizalommal, és lépj a modern webdesign világába!

További hasznos cikkeket itt találsz